Wandelen in valei bij het huis
  De Omgeving
     

Strand
Boven aan de berg achter ons huis kun je de kust zien. De vele verschillende stranden zijn snel bereikbaar. Het dichtstbijzijnde strand bij Vilamoura is met de auto in 20 minuten te bereiken. In de casa ligt een boekje waarin alle verschillende stranden van de Algarve staan beschreven. Een daguitstapje naar de westkust is goed te doen en de rit er naar toe, via Monchique is ook erg mooi.


Wandelen
Vanuit het huis zijn heerlijke wandelingen te maken door het Portugese landschap. In de naast ons toegangsweggetje gelegen vallei kun je wandelingen maken van 1½ uur of meer. Je kunt er boertjes tegenkomen die nog op authentieke wijze hun land bewerken. De schaapsherder gaat met zijn kudde schapen dwars door het landschap. Er zijn weinig omheiningen en hij komt zo nu en dan ook bij ons over het terrein.

Casa Encantada
Caminho Agricola São Faustino
Alfontes (8100-093 Boliqueime)
tel. 0031 624847973
Coördinaten:
37.164324 - 8.124564
(Google Maps)


ALGARVE - PORTUGAL
0031 624847973
strandvissersbootjes Carvoeira

Plaatsjes in de omgeving
Ons huis staat aan de rand van het plaatsje Alfontes. Dat maakt deel uit van de gemeente Loulé. Voor de post wordt ook de wat grotere plaats Boliqueime erbij vermeld. Voor een biertje een kopje koffie, of iets anders zijn er voldoende cafeetjes in Alfontes. Daarvoor betaal je overigens nog steeds minder dan een euro!

Boliqueime is een dorpje met een klein kerkje. Op de stenen bankjes in de smalle straatjes zie je oude mannetjes die hun dagelijkse beslommeringen bespreken en iedereen nakijken die voorbij komt. De dichtstbijzijnde pinautomaat staat in Boliqueime, in het gebouw van de Millennium bank tegenover de kerk.

Loulé is de grotere plaats, waar ook het gemeentehuis en de overdekte markt staan. Deze plaats ligt op een kwartiertje rijden met de auto vanaf ons huis. Het centrum is pas helemaal gerenoveerd. Mooie Portugese klinkertjes (calçada) met prachtige versieringen vormen de trots van de binnenstad. Dat geeft een Moorse uitstraling.
De stad heeft cultuur en kunst hoog in het vaandel staan. Er is op dat gebied ook altijd wel wat te doen. Zo zijn er de zaterdagmarkten in en om de bazar (de centraal gelegen overdekte markt) waar de lokale boertjes hun eigen biologische groenten en fruit verkopen en is er apart daarvan ook een zigeunermarkt.
Er zijn vele nog authentieke restaurantjes te vinden. Uiteraard zijn daar ook de supermarkten, banken en tankstations. Op weg naar Loulé komen we ook een pottenbakker tegen waar mooie schaaltjes, kopjes en dergelijke te koop zijn.

 

Dagtrips
Alte, Loulé, Tavira, Faro en bijvoorbeeld Olhao liggen niet zo ver weg. Hierheen kunnen relaxte (dag)trips naar gemaakt worden.
Het is ook mogelijk om de trein te nemen naar Lissabon of met de auto bijvoorbeeld naar Sevilla te rijden. Informatie hebben we voldoende in het huis liggen.